Uw verwarmingsspecialist!

CV-Ketels

Hatech kiest de juiste verwarmingsketel op maat van uw woning.

Voor verwarmingsketels en cv techniek werken wij voornamelijk met Vaillant, ATAG en Buderus gezien de goede prijs- kwaliteitverhouding.
cv ketel

Condensatieketels voor beste rendement
U kiest het best voor een condensatieketel vanwege het grote rendement . Door de damp te laten neerslaan in de verbrandingsgassen (= condenseren) zorgt u voor 10% extra rendement tegenover een hoogrendementsketel.

Een condensatieketel is herkenbaar aan het TOP HR label. (De installatie van een condensatieketel geeft je recht op een premie onder bepaalde voorwaarden.)

In condensatietoestellen onderscheiden we twee systemen.

Combitoestel: Dit systeem staat zowel in voor de centrale verwarming als de voorziening van warm water.

Solotoestel: Dit verwarmingssysteem staat voornamelijk in voor de centrale verwarming. Aan deze installatie kan wel een boilerreservoir worden aangesloten met een vast volume aan warm water.
Mazoutketels
Een verwarmingsketel op mazout blijft een interessante aankoop. Dit heeft vooral te maken met de aankoopprijs en het gebruiksgemak. De installatiekost ligt hoger dan bij de installatie van een gasketel omdat je een externe opslagtank nodig hebt.

Daarnaast is een mazoutketel voorlopig nog de goedkoopste oplossing in verbruik. Het voordeel is dat je vrij bent van leverancier en je de bestelling van mazout kan uitstellen tot op het moment dat de dagprijs het interessantst is. Nog een voordeel is dat mazout overal beschikbaar is, wat bij aardgas niet altijd het geval is.

Wij hebben u kort kennis laten maken met de verschillende mogelijkheden. Daarnaast verwijzen wij u naar onze pagina's over het combineren van warmtepompen met zonnesystemen.