Uw verwarmingsspecialist!

Premies van de overheid

Hatech adviseert u over premies en helpt u met papierwerk.

Premies

Energieuitgaven worden sterk bepaald door uw verwarmingssysteem. U kan veel besparen door de aanschaf van een moderne verwarmingsinsallatie.

Energiezuinige alternatieven voor een klassieke verwarmingsinstallatie zijn bijvoorbeeld een condensatieketel, een warmtepomp of een microwarmte-krachtkoppeling. Als u een energiezuinige cv installatie plaatst, kan in aanmerking komen voor overheidspremies.
premies

Renovatiepremie verwarming
Renovatiewerken aan uw cv installatie kunnen in aanmerking komen voor een renovatiepremie. Deze premie is sterk afhankelijk van uw inkomen en uw woning dient ouder te zijn dan 25 jaar. Om in aanmerking te komen dient u minstens voor 10,000€ aan renovatiewerken te laten doen.
Verbeteringspremie
U kan ook genieten van een verbeteringspremie indien u werken laat uitvoeren die het gevaar op co² wegnemen. De woning dient minstens 20 jaar oud te zijn (25 jaar voor aanvragen vanaf 1 januari 2014). Deze premie hangt sterk af van uw inkomen.
Premie netwerkbeheerder
De netwerkbeheerder geeft u een premie voor het plaatsen van een warmtepomp . Uw premie is sterk afhankelijk van het vermogen van de pomp en bedraagt maximum 1.700 euro.

Ten slotte kan u in een aantal gemeenten een gemeentelijke of provinciale premie krijgen voor de plaatsing van een energiezuinige verwarmingsinstallatie. U vindt de gemeentelijke en provinciale premies via http://www.energiesparen.be/subsidies/subsidiemodule