Uw verwarmingsspecialist!

Warmtepomp

Hatech wil zijn ervaring als installateur van warmtepompen graag met u delen.
Zoals u weet is een warmtepomp een grote investering. Bij dit soort installaties wordt er eerst een analyse gemaakt van de huidige situatie. De fabrikant wordt in deze fase bij het verhaal betrokken. Via de ingenieurs wordt een hydraulisch plan uitgetekend . Zo garanderen wij een product dat beantwoordt aan uw behoeftes en past binnen uw budget.
warmtepomp
Een warmtepomp neemt warmte op bij lage temperatuur om die op hoge temperatuur weer af te geven. Warmtepompen worden gebruikt voor verwarming en opwarming van water voor sanitaire installaties. We spreken over een warmtepompinstallatie als er warmte verplaatst wordt van buiten naar binnen. In installaties van warmtepompen kunnen we enkele types onderscheiden:

Bodem/water warmtepomp
Bij deze installatie spreekt men over een open systeem.

Grondwater wordt uit een geboorde waterput naar boven gepompt en naar de warmtepomp getransporteerd.
In de warmtepomp zit een verdamper die uit het grondwater de aardwarmte onttrekt en deze aflevert aan het water voor sanitair gebruik.
Een bodem-water warmtepomp wordt vaak gebruikt voor waterwinning voor huishoudelijk gebruik.
Lucht/water warmtepomp
De lucht-water warmtepomp onttrekt de warmte uit de buitenlucht en geeft deze af aan het afgiftesysteem op basis van water. Bij deze installatie wordt het warme water gebruikt voor zowel verwarming als voorziening van sanitaire doeleinden.

In tegenstelling tot de bodem-water warmtepomp is er een buitenunit voorzien die warmte uit de lucht onttrekt.
Lucht/lucht warmtepomp
De lucht-lucht warmtepomp haalt de energie via een unit uit de buitenlucht en brengt die op hogere temperatuur. De warmtepomp verplaatst de warmte naar een binnenunit. Deze unit zorgt ervoor dat de lucht op de verschillende plaatsen terecht komt.

Een omgekeerde werking is ook perfect mogelijk. Indien er met de lucht-lucht warmtepomp gekoeld wordt, spreken we over airconditioning. De toepassing van een lucht/lucht warmtepomp wordt voornamelijk gebruikt bij verwarming en koeling van winkels.